Din kundvagn är tom Totalt 0 kr Visa/Ändra Ändra i kundvagnen
  Till kassan Till kassan
 

Om Grön Gåva

Om Grön Gåva

Nu och då

Den 12 april 2000 öppande vi dörrarna till en hälsobutik i Örnsköldsvik. Samtidigt började vi med att sälja hälsoprodukter över internet.

Genom åren har sortimentet och webbutiken utvecklats. Idag erbjuder vi flera betalmedel och ett enkelt sätt att handla hälsoprodukter för leverans direkt hem till dörren.

Filosofi

”Hälsa är en livsstil”, en kort filosofi med mycket sanning. Vägen till hälsa måste vi själva upptäcka och välja att leva efter.

Ämnet hälsa finns det mycket att skriva om, det omfattar mer än vår kropp idag. Miljö, medvetenhet, mat och hudvård har vi på Grön Gåva valt att lägga som fokus. Vi söker efter hållbar naturlig hälsa inom dessa områden.

Vad innebär hållbar naturlig hälsa för oss?

Idag blandar vi ut våra produkter med tillsatser och går ifrån vad som är naturligt i jakt på massproduktion, något som skadar miljön. Samtidigt måste vi äta, hålla oss ren, trivas i vår omgivning och må bra. Vi strävar efter att medvetet förstår hur vi påverkar planeten.

Redan vid starten år 2000 valde vi den ekologiska vägen för både hudvård och livsmedel. Produkter som i grunden undviker besprutning, mineraloljor, tillsatser, och onödiga konserveringsmedel. Den grunden är naturlig, hållbar och hälsosam. 

Vi granskar produkterna

Vi jobbar med en stark ekologisk policy av de hudvårds- och livsmedelsprodukter som finns på marknaden idag. Finns inte produkten ekologisk vänder vi oss till det naturligaste alternativet som finns tillgängligt.

Det gör att inte alla våra produkter i sortimentet är ekologiska eller märkta med en kontrollorganisations märkning t.ex. krav-märket. Därför är vi väldigt noga med att tydligt visa märkningar och vad som är ekologiskt eller inte. En komplett innehållsförteckning hittar du alltid på våra produkter. De får heller inte vara djurtestade.

Rättvis handel

Att handeln med u-länder ska ske rättvist är viktigt. Rättvisemärket är vår starkaste kontrollorganisation idag som satt ett avstamp till en rättvisare värld. Det är en form av medveten handel vi stödjer och främjar.

Du är delaktig

Att du som konsument är delaktig betyder väldigt mycket för oss. Vi lyssnar gärna vad du har att säga och svarar gärna på dina frågor. Kom gärna med idéer, förslag och var inte rädd att påpeka något som du inte tycker är rätt.

Mål

Det finns en stor mängd ekologiska och hälsosamma produkter på marknaden. Vårt mål är att bredda sortimentet och erbjuda ett större utbud till våra kunder runt om i Sverige. Lika så att fortsätta syna produkterna på marknaden och genom vårt nyhetsbrev skriva om hälsa.